Urządzenia i Akcesoria
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
-
4 łyżki migdałów, w płatkach
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, suchego, typu spaghetti320 g makaronu orkiszowego suchego, typu spaghetti
-
1 ząbek czosnku
-
70 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju10 g oliwy z oliwek
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
60 g masła migdałowego, prażonego60 g masła migdałowego, jasnego
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
976 mg
Białko
18 g
Kalorie
2461 kJ /
588 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1h 25min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1h 30min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35min